Hírek

NEMZETI ÖNSEGÉLYEZŐ KÖR

 

SEGÍTSÉG

 

HÍREK

 

Tisztelt Olvasó!

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet (TSZSZSZ) Elnökének üzenetét olvashatja itt.

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet, (TSZSZSZ) azért jött létre, mert azt tapasztaljuk, hogy ma Magyarországon kevés olyan szakszervezet és érdekképviselet van, amely képes lenne a dolgozók érdekeit korrupció nélkül képviselni.

Nem volt megújulás ebben sem.

A „nagy” szakszervezetek többnyire a vezetés és saját érdekeiket maximálisan szem előtt tartva, politikai vagy pénzügyi alapon, vitatható összefonódásban működnek. Ez egy egészségtelen és ellentmondásos rendszer. Szeretnénk elősegíteni, hogy minden munkavállaló, nyugdíjas, diák, munkanélküli ki merje mondani a sérelmeit, a véleményét, legyen tisztában a jogaival, és meg tudja fogalmazni az érdekeit.

Csak így lehet szakszervezetünk a munkavállalók tartós és erős egyesülése, amelynek célja: közös követelések elérése a munka világában, a munkabérek, a munkavégzés szabályait érintő területeken és a munkavállalók számára igen fontos szociális kérdésekben.

Persze beszélhetünk arról is, hogyan "telnek" az átlag bérből-és fizetésből élők napjai. Foglalkoznunk kéne azzal is, vajon a multik teljes mértékben (lelkileg, erkölcsileg, anyagilag egyaránt) kifacsaró szemlélete és magatartása milyen káros a dolgozók életére nézve. Mennyibe kerül nekünk, adózó állampolgároknak az eltartásuk, azután a válság beköszöntével a gyors távozásuk? Először nagyobb támogatásokért folyamodtak, majd tömeges elbocsátások következtek. Ez a folyamat vezetett a radikális termeléscsökkentéshez, amelyet brutáls munkanélküliség követett. Ezt éljük ma.

És még sok súlyos gazdasági és társadalmi problémával kell szembenéznünk, nekünk munkavállalóknak, hogy fenntartsuk Magyarországot.

Mindannyiunk összefogására nagy szükség lenne: „Együtt megyünk!” - ez a jelszavunk, ebben, reményeim szerint – minden benne van, amely a TSZSZSZ-t jellemzi!

Remélem, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk, akiknek véleményük, gondolataik vannak, akik tenni szeretnének azért, hogy jobban menjen az életük. Itt az idő, cselekednünk kell!

 

Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet