Hírek

NEMZETI ÖNSEGÉLYEZŐ KÖR

 

SEGÍTSÉG

 

HÍREK

 

Nemzeti Önsegélyező Kör

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet létrehozta a Nemzeti Önsegélyező Kört (NÖK).

Nagyon nehéz időket élünk Magyarországon: a megszorítások alatt és után magyarok százezrei veszítették el munkájukat, megélhetésüket, így milliók élnek gazdaságilag-anyagilag méltatlan körülmények között: ma már a nyugdijasok minimum kétharmada, a gyerekek családok zöme és az egyedülállók ezreinek anyagi ellehetetlenülése – tény.

A Nemzeti Önsegélyező Kör célja az, hogy a nehéz körülmények között élők, a kisnyugdíjasok, a munkanélküliek, a nagycsaládosok számára könnyítsünk az anyagi nehézségeken. Célunk az, hogy minél több embernek legyen munkája, anyagi problémáik ne okozzák ellehetetlenülésüket.

Célunk, hogy a szociális szektorban lévő dolgozókat, a munkanélkülieket, a közhasznú munkát végzők érdekeit képviseljük, munkához juttassuk.

A Nemzeti Önsegélyező Kört a Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet gondozza, működteti és segíti.

A Nemzeti Önsegélyező Kör egyik feladata, hogy a rossz anyagi körülmények között élők számára – méltóságuk megőrzésével - kedvezményesen juttasson élelmiszert, ruhát és egyéb, a megélhetéshez nélkülözhetetlen eszközöket, amelyekhez – anyagi korlátok okán – nem juthatnak hozzá ezek a társadalmi csoportok.

A Nemzeti Önsegélyező Kör feladata, hogy a közmunkaprogramokban részvevők jogait képviselje, fellépjen érdekükben, - ha szükséges – ellássa képviseletüket.

A Nemzeti Önsegélyező Kört a Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet hozta létre a Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvánnyal közösen.

2010. május

 

Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet